Terugblik 2021

on

Het is de laatste dag van 2021. En wat een jaar was het! Er zijn veel mooie momenten geweest, maar ook hele zware perioden. Het is niet echt leuk om over die zware, sombere perioden te schrijven in deze terugblik van het jaar. Daarom schrijf ik dit keer alleen over een aantal van onze hoogtepunten:

 • We hebben dit jaar meerdere keren afgesproken met Wendy en haar lieve maatjes Mellow en Odie. In het begin van het jaar was Odie nog een kleine pup, en zagen Freya en ik hem voor het eerst. De andere keren dat Wendy en ik elkaar zagen was Odie iedere keer weer een stuk gegroeid! Het is altijd leuk om Wendy en haar hondenmaatjes weer te zien.
 • In april stond er een 4 pagina groot artikel over Freya en mij in het Golden Nieuws. Het blad van de Golden Retriever Club Nederland. Zó bijzonder! Ook omdat Freya en ik groot op de voorpagina stonden.
 • Op vakantie met mijn ouders. 2 keer zelfs dit jaar! Beide keren zijn we in Nederland gebleven. In de zomervakantie zijn we naar Den Ham geweest (Overijssel) en in de herfstvakantie waren we in Exloo (Drenthe). We hebben veel mooie wandelingen gemaakt.
 • Na +11 jaar heb ik weer gefietst! Met Freya, op een bakfiets. Wat was dat een enorme droom van mij. Weer gaan fietsen… Echt nogmaals bedankt Wendy, dat jij mijn droom uit liet komen door me jouw bakfiets te lenen.
  • Een leuk nieuwtje: mijn eigen bakfiets is inmiddels besteld! We hopen dat de fiets voor de zomer geleverd wordt. (Er zijn helaas erg lange levertijden)
 • Naar de diplomering geweest van mijn boer Bauke. Freya was mee, en wat deed ze het goed. Het was erg leuk om dit mee te maken.
 • We zijn met Vinny en zijn baasje naar het strand geweest. Vinny is een neefje van Freya. Wij vonden dat je dat wel kon zien! Ze lijken wel wat op elkaar. Het was een warme, maar erg leuke middag.
 • Heel wat stappen gezet om zelfstandiger te worden. Freya en ik zijn o.a. zelfstandig naar de dierenwinkel, apotheek en zelfs naar de supermarkt geweest. En we hebben een aantal keren zelfstandig een korte wandeling gemaakt. Dit gaan we in 2022 uitbreiden. Daar ga ik erg mijn best voor doen.
 • Samen met mijn moeder hebben Freya en ik meegedaan aan de Loop van Leeuwarden. Dat is het grootste (hard)loop evenement van Friesland. Dit was al een hele poos een wens van mijn moeder. In 2018 durfde ik nog niet, in 2019 werd het alleen voor hardlopers georganiseerd (iets te ambitieus voor ons…) en in 2020 werd het afgelast vanwege het coronavirus. Dit jaar ging het wel door en zijn we ervoor gegaan! Wat was het spannend. In een lange stoet mensen liepen we de wandeltocht naar en door Leeuwarden. Het was erg druk, maar ook mooi. Freya deed het echt fantastisch. Ze was een grote hulp. Freya was trouwens de enige hond die meeliep. Er mochten eigenlijk geen honden mee. Maar omdat Freya mijn assistentiehond is, hadden we toestemming gekregen van de organisatie.
 • In november zijn we samen met mijn ouders een nachtje te logeren geweest bij Sams Golden World, bij Marco en Mariëlle en hun 6 golden retrievers. Wat was het gezellig en wat zijn we daar enorm verwend! Mariëlle had o.a. heel stiekem allemaal mensen die ik ken – vrienden, familie, maar ook mensen die mij volgen op social media – gevraagd of ze mij een kaartje wilden sturen. Op haar adres, dus ik had helemaal niks door. Toen we bij ze te logeren waren kwam Mariëlle ineens aan met een grote stapel post. Voor mij! Wat was dat een gek gevoel. Al die mensen die voor mij een kaart hadden geschreven… Met zulke lieve woorden erin. Zo bijzonder. Die kaartjes zijn me heel waardevol.

Wij wensen jullie allemaal een fantastisch 2022 toe! ❤️🐾

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat heb jij een mooie stappen gemaakt Nynke. Je mag echt trots zijn.
  Wij hebben genoten toen jullie bij ons kwamen logeren. Mooi ook om te zien dat Freya zo genoot tussen onze goldens.

  Like

 2. tibbekind schreef:

  Wat prachtig om dit allemaal te lezen .Willy en ik wensen jullie alle goeds en alle geluk en dat we nog heel lang samen mogen zijn met onze geweldige maatjes🐕‍🦺💞Op naar 2022 !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s