In een tijdschrift

on

Het is alweer een poos geleden dat ik iets geschreven heb op deze site. Ik voelde me niet fijn. Ik zat (en zit eigenlijk nog steeds wel…) in een donker gat. Wist niet wat ik met mezelf aan moest. Ik wist ook niet goed wat ik jullie allemaal moest vertellen.

Daar komt nu verandering in! Want er is me toch iets bijzonders gebeurd! Dit wil ik graag met jullie delen.

Het is echt waar. Freya en ik staan in een tijdschrift! Wie had dat ooit gedacht!

Vorig jaar in december kreeg ik een bericht van Mariëlle. Zij volgde Freya en mij al een poosje via Instagram en vroeg of ze mij mocht interviewen voor het blad ‘Golden Nieuws’. Het Golden Nieuws is het clubblad van de Golden Retriever Club Nederland. De rasvereniging van de Golden Retrievers. (https://www.goldenretrieverclub.nl/)

Hier moest ik wel even goed over nadenken. Want dit vond ik wel heel erg spannend. Maar ik heb ‘ja’ gezegd! En jeetje, toen heb ik wel even een tijd spijt gehad. Maar dat heb ik altijd als ik iets heel spannends ga doen.

Het was de bedoeling dat Mariëlle bij ons langs zou komen voor het interview en om foto’s te maken voor bij het artikel. Dit kon helaas niet doorgaan vanwege het corona-virus.

Maar ze had een andere manier bedacht om toch het artikel te schrijven. Ze heeft me via de e-mail een hele lijst met vragen gestuurd en die mocht ik schriftelijk beantwoorden. Het waren echt veel vragen, en er zaten ook best persoonlijke vragen tussen. Ik heb ze allemaal zo goed als ik kon beantwoord. Later hebben we via de telefoon gepraat over de antwoorden die ik haar gemaild had en of zij het allemaal goed begrepen had. Toen heeft zij er een artikel van gemaakt.

De foto’s mocht ik zelf kiezen en naar haar toesturen. Dat vond ik wel erg leuk. Het was nog best een hele opgave. Ik heb heel veel foto’s van Freya en mij, welke moest ik nou kiezen? Maar het is gelukt!

Tot mijn grote verrassing vonden ze bij de Golden Retriever Club Nederland de foto’s zo mooi dat Freya en ik nu op de voorpagina staan! Hoe bijzonder is dat! De foto op de voorpagina is gemaakt door Geke Douwsma (https://www.facebook.com/gekedouwsmafotografie/)

En toen was het wachten. Ik mocht niemand vertellen dat Freya en ik in het Golden Nieuws zouden komen te staan. Best moeilijk, omdat het voor mij een enorm ding was (is!) en ik het graag met mensen wilde delen. Maar ik heb me stil gehouden.

Tot eergisteren. Toen kwam het blad door de brievenbus. Het voelde zó gek om mezelf zo groot op het boekje te zien staan. Alle leden van de Golden Retriever Club hebben het blad nu gekregen, en dus mag ik het met iedereen delen. En of ik dat doe. Ik ben er trots op.

Van bijna niet over mijn beperkingen willen praten tot met mijn verhaal in een landelijk tijdschrift staan. Ik zie zelf nu ook dat ik de afgelopen jaren erg gegroeid ben. En dat allemaal omdat ik Freya heb.

Met trots deel ik hier dan ook het artikel:

Ik hoop dat het te lezen is. Zo niet, dan staat het ook op de Facebookpagina over Freya en mij: https://www.facebook.com/assistentiehondfreya .

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. tibbekind schreef:

    Wat geweldig hier kunnen jullie samen zo trots op zijn .Dit is zoiets kostbaar en dan vooral ook het besef wat je nu allemaal kunt samen met je maatje iets waar je misschien had gedacht dat dit nooit mogelijk was

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s