Overwinningen

on

Hallo! Hier een update over ons. Ik besefte me dat we de afgelopen periode best heel veel spannende dingen gedaan hebben. Het leek me wel leuk om ze hier te noemen:

 • Ik ben helemaal zelfstandig naar de snackbar geweest! Samen met mijn grote hulp Freya! Voor mij is dat echt een enorme stap. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zelfstandig, dus zonder nog iemand erbij, naar een winkel, snackbar o.i.d. geweest ben. Het is is ieder geval al meer dan 10 jaar geleden. Sinds ik aanvallen heb durf ik amper meer alleen naar buiten, heb ik altijd begeleiding bij me. Maar dit keer heb ik het echt zelf gedaan! Met de hulp van Freya. Zonder haar was mij dit niet gelukt. Freya voelde heel goed aan dat ik het erg eng vond op straat. Ze raakte steeds met haar snuit mijn hand aan van: ”het is oké’‘. Dat hielp me. De spanning sloeg niet door in paniek. Een enorme overwinning!
Missie geslaagd: zelfstandig patat halen!
 • Sinds het corona-virus alles ontregeld heeft was ik niet meer in de supermarkt geweest. Te chaotisch. Te eng. En ik vind supermarkten al zo spannend. Een paar weken geleden heb ik toch doorgezet: het moest maar weer een keer. Samen met mijn moeder en natuurlijk Freya gingen we naar de supermarkt. Door de corona-maatregelen was een winkelwagen verplicht. Ik heb eigenlijk nooit een winkelwagen vast. Voor mijn gevoel heb ik dan minder controle over de situatie, kan ik moeilijker weg komen mocht het nodig zijn. Maar ja, nu moest ik wel! Freya liep naast de winkelwagen alsof ze het veel vaker gedaan had. Ik ben trots op haar. Freya was het lopen in de winkel nog niet verleerd! Ze heeft me goed geholpen.
 • Door mijn problematiek ben ik helaas lang niet zo zelfstandig als ik zou willen. Het lukt me dan ook niet om in de komende jaren op mezelf te gaan wonen. Ik heb wel heel erg de behoefte aan een eigen plek. Een plek om te terug te trekken. Daarom heb ik sinds een tijdje een eigen ‘huisje’ achterin de tuin! Ik noem het een huisje, maar eigenlijk is het een kamer. Een kamer los van ons huis. Ik oefen daar om steeds wat langer alleen te zijn. Nou, niet helemaal alleen. Freya is altijd bij me. Dat is erg fijn. Twee weken geleden heb ik daar met Freya voor het eerst geslapen. Dat was voor mij nogal een ding. Zo zelfstandig was ik nog nooit geweest! Ik bedoel dat dit de eerste keer was dat ik ergens sliep terwijl er geen andere mensen onder hetzelfde dak waren. Ik vond het zo spannend… Freya niet. Die plofte meteen naast me op de bedbank en begon te snurken. Het was heel fijn om te merken dat Freya zich er zo veilig voelt. Dat hielp mij ook. Ik kan het! Samen met mijn vriendinnetje Freya. Weer een klein stapje richting zelfstandigheid!
 • We hebben de jaarlijkse herhalingstest gehaald. In deze test wordt er o.a. gekeken of de assistentiehond het werk nog aan kan, leuk vindt, en of er nog dingen zijn die wat extra aandacht nodig hebben. Alles was in orde! Freya mag dus weer een jaar mijn grote hulp zijn!
Freya heeft de slingers omgehangen, want we hebben de jaarlijkse herhalingstest gehaald!

Soms is het fijn om de dingen die goed gaan op een rijtje te zetten. Ik heb zelf vaak de neiging om vooral het negatieve te onthouden. Dit helpt mij om te zien dat ik best veel overwonnen heb.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Thérèse schreef:

  Hallo Nynke en Freya. Ik heb ditmaal voor de eerste x je mail ontvangen. Leuk om te lezen hoe het gaat met jullie. Want een TopTeam is nog belangrijker dan een top idee! Op naar de volgende overwinning.

  Like

 2. Fronie schreef:

  Lieve Nynke,

  Ik ben zo ongelooflijk trots op je Nynke. Je hebt heel wat overwonnen de laatste tijd, vooral omdat je het zelf WIL en door je doorzettingsvermogen en………je grootste vriendin Freya he, die heeft je zoveel zelfvertrouwen gegeven dat je steeds een stapje verder gaat. En is echt SUPER knap Nynke. Daar mag je zelf ook heeel erg trots op zijn. En blij mee zijn.

  Een hele dikke knuffel voor jou en Freya😘❤️🐾🎉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s