Een vakantie vol nieuwe en spannende dingen

Sinds gisteren zijn we terug van een weekje vakantie in de Achterhoek. Het begin van de week was wel erg warm (zo’n 36 graden), dus toen hebben we niet veel gedaan. Maar zodra het begon af te koelen hebben we van alles beleefd!

 • Boodschappen gedaan. Dit klinkt misschien niet heel bijzonder, maar voor mij is dit het wel. Ik heb lange tijd echt een angst gehad voor de supermarkt omdat ik bang was – en ben, maar ik kan het nu beter verdragen – dat zo’n plek aanvallen opwekt. Vooral als het een supermarkt is die nieuw voor mij is. Maar, samen met mijn ouders en Freya heb ik boodschappen gedaan! Het ging prima! Ik heb geen aanval gehad, en ben niet in paniek geraakt!
 • Een kasteel bezichtigd. We zijn in Kasteel Huis Bergh geweest in ‘sHeerenberg. Daar zijn geen honden toegestaan, maar voor een assistentiehond maakten ze graag een uitzondering. Er werd zelfs een ‘rustplek’ aangeboden. Gelukkig hebben we die niet nodig gehad. Freya gedroeg zich goed in het kasteel. Ze liep goed mee en bleef wachten als ik iets wilde bekijken. Helaas bleef de warmte in het kasteel hangen, en dus zijn we er niet heel lang in gebleven. We hebben ook de tuin bekeken en daarna mocht Freya los in het bos.
In Kasteel Huis Bergh – een contactmomentje
Een blijf-oefening voor de poort. Wat je niet op de foto ziet is dat het best druk was achter mij (ik maakte de foto) en dus veel afleiding. Knappe Freya!
 • Uiteten geweest. Zelf heb ik eigenlijk een hekel aan uiteten gaan. Al die mensen die door elkaar heen praten, etensgeluiden en veel geuren. Dat maakt mij snel overprikkeld en maakt dat ik eigenlijk nooit naar een restaurant ga. Maar we hebben het gedaan. Mijn ouders, Freya en ik. Freya ging meteen heel rustig onder de tafel liggen en hield me goed in de gaten. Dat Freya daar zo rustig lag gaf mij vertrouwen. Op momenten dat ik het wat lastig vond was ze er, ging ik haar aaien en werd ik rustiger. Het is me zelfs gelukt om tot na het nagerecht te blijven zitten!
 • Op terrasjes gezeten. Wij hebben meerdere keren op een terras gezeten! Voor de komst van Freya was dit ook ondenkbaar.
 • In winkels geweest. We zijn niet alleen in de supermarkt geweest, maar ook in andere winkels zoals de drogist, vvv kantoor en de boekhandel.
 • In een voor mij onbekende stad (Zutphen) over de markt geweest! Ik vind de markt altijd erg spannend door alle geuren, geluiden en mensen. Al die prikkels denderen mijn hoofd binnen en dan heb ik geen overzicht meer, wat paniek kan veroorzaken. Dit keer liepen we er ook nog eens zonder dat we dat van tevoren bedacht hadden! impulsief dus, en het ging goed! Ik ‘blokkeerde’ niet en Freya liep fantastisch mee. Een hele stap. Die ik zonder Freya zeker niet gezet had.
Over de markt in Zutphen

Als ik dit zo terug lees ben ik best wel een beetje trots. Al deze dingen deed ik niet. En nu heb ik het echt gedaan. Dankjewel Freya.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Janneke schreef:

  Hey Nynke!
  Zo te lezen een super vakantie gehad!
  Geweldig om te lezen dat je weer veel hebt bereikt, hebt overwonnen!

  Like

  1. Eline schreef:

   Wat een leuk verhaal! ben zo trots op jullie♡

   Like

 2. Marjan schreef:

  Hoi Nynke,
  Klinkt als een fantastische vakantie! Nu lekker nagenieten♥️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s